zondag 6 maart 2016

Sneeuwstorm

Elouise, Nora en Sophie zijn met school op wintersport. Ze hebben veel lol, gaan lekker après-skiën en krijgen les van een knappe leraar. Maar er gebeuren ook vreemde dingen. Elouise blijkt een dubbelganger in het dorp te hebben, de knappe skileraar gedraagt zich vreemd en dan is er nog een zwerver die hen in de gaten lijkt te houden...
Op een middag besluit Elouise nog één afdaling te maken, terwijl de rest al terug gaat naar het hotel. Na een paar uur is ze nog steeds niet terug. Waar is Elouise gebleven? En wie heeft er met haar verdwijning te maken?

Het is geschreven door Eva Burgers.


Ik vind het een heel spannend en mooi boek. Toen ik eenmaal bezig was kon ik niet meer stoppen; ik moest weten hoe het afliep! Het einde is heel spannend en onverwacht, maar dat vond ik juist leuk!



Ik raad dit boek aan voor alle mensen die van actie- en spannende boeken houden. Het boek is 12+.

Helden van Olympus, deel 1 (de verloren held)

Jason wordt wakker in een schoolbus en hij kan zich tot zijn grote frustratie niets meer herinneren. Hij zit hand in hand met een meisje dat zijn vriendinnetje Piper blijkt te zijn. Jason schijnt op een school te zitten voor ‘slechte kinderen’ en heeft een beste vriend genaamd Leo. Hoe hij hier terecht is gekomen? Geen idee, maar er is iets goed mis aan dit plaatje.
Piper heeft een geheim. Haar vader wordt al drie dagen vermist. Sinds die tijd heeft ze levendige nachtmerries die haar lijken te waarschuwen voor een groot gevaar. Op de één of andere manier kan haar vriendje zich niets meer herinneren en dan wordt de schoolexcursie ook nog eens verstoord door een aanval van vreemde wezens.
Piper, Jason en Leo worden samen meegenomen naar Kamp Halfbloed. En wat daar aan de hand is...

Het is geschreven door Rick Riordan.


Ik vind het een heel spannend en mooi boek. Er zitten veel (droge) grappen in. De helden van Olympus is een serie, dit is deel één. De serie is een opvolger van de Percy Jackson boeken, die ook erg aan te raden zijn! Ik houd persoonlijk erg van de manier waarop de schrijver schrijft.


Ik raad dit boek aan voor alle mensen die van spannende boeken houden. Er zit veel Griekse en Romeinse mythologie in. Je hoeft daar niet veel van te weten om het boek te begrijpen, want het wordt allemaal uitgelegd. Het boek is 12+. Zeker een aanrader!




The Host

The Host
De wereld is binnengevallen door en onopgemerkte vijand; de zielen. Het zijn kleine, slimme en aardige wezens. Ze zijn zo klein dat ze in het hoofd van mensen passen, dit doen ze dan ook. Zo nemen ze langzamerhand de wereld over. Wanneer de mensen hier achter komen, slaan de meesten op de vlucht, Melanie ook. Ze wordt uiteindelijk toch gepakt en de ziel, genaamd Wandelaar, neemt haar over. Maar Melanie is sterk; ze weigert haar lichaam te verlaten. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen Melanies’ herinneringen en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Noodgedwongen worden Melanie en Wandelaar bondgenoten en ze gaan op zoek naar de man van wie ze allebei houden.
Het is geschreven door Stephenie Meyer.                         

Ik vind dit boek echt fantastisch! Het is heel mooi geschreven en super spannend.


Ik raad dit boek aan voor iedereen die van spannende, mooie boeken houdt. Het is alleen wel moeilijk geschreven; op het boek staat dan ook: 17+. Ik denk dat als je 12 jaar bent en je van lezen houdt, je er echt wel in komt! Het is een echte aanrader!!

Stille getuige

Stille getuige
Na een schoolfeest ziet Nikki hoe de populaire Diane door een paar jongens een busje in wordt getrokken. Nikki rent bang weg. Later hoort ze dat Diane dezelfde avond is vermoord. Ze voelt zich vreselijk schuldig, en durft tegen niemand te vertellen wat ze die avond heeft gezien. Alsof dit alles nog niet erg genoeg is, krijgt ze ruzie met haar beste vriendin, omdat die verliefd is op de verkeerde jongen. De jongen die Nikki al meerdere keren bedreigd heeft. Zou hij achter de moord zitten? Moet ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? En wie kan ze vertrouwen?

Het is geschreven door Eva Burgers.


Ik vind dit boek erg leuk en spannend. Je leest vanuit meerdere personen, dat maakt het boek meteen interessanter.



Ik raad dit boek aan voor alle mensen die van spannende- en actieboeken houden. Het boek is 12+.

Joël

Luna, Eva, Nathalie en Fleur zijn vriendinnen en wonen in hetzelfde studentenhuis. Als Luna een dodelijk ongeluk krijgt, blijven de vriendinnen ontredderd achter. 
Eva vraagt zich af of Luna’s dood wel een ongeluk was, want waarom liegt Luna’s ex-vriend? Eva gaat op zoek naar de waarheid. Dan krijgt ze een stapeltje anonieme brieven in handen die gericht zijn aan Luna. De brievenschrijver vertelt over een schokkende jeugdervaring. Hebben de brieven soms iets met Luna’s dood te maken? Is ze iets op het spoor? Of verliest ze - overmand door verdriet - de realiteit uit het oog?
                                                                 
Het is geschreven door Carry Slee.


Ik vind het een heel spannend boek, het gaat natuurlijk wel over iemand die dood gaat, maar het is niet super eng.


Ik raad dit boek aan voor alle mensen die van actieboeken houden. Op het boek staat dat het 15+ is, maar ik denk dat je met 12 jaar het boek ook makkelijk kan lezen!






vrijdag 4 maart 2016

Inwijding (Divergent)

In de toekomst is de wereld verwoest door een oorlog. Een stad, toekomstig Chicago, is nog vrijwel goed overgebleven. Er wonen mensen. Om de vrede te bewaken hebben ze de stad in vijf groepen verdeeld: Eruditie, dat zijn de mensen die waarde hechten aan technologie en kennis, Vriendschap, die zijn altijd aardig en zien overal iets positiefs in, Oprechtheid, dat zijn mensen die altijd de waarheid vertellen, ook al zou je dat liever niet willen, Onverschrokkenheid, dat is een soort van de politie van de stad. En Zelfverloochening, dat zijn de mensen die de anderen altijd helpen en die totaal niet ijdel zijn. Als je bij geen van deze groepen hoort, ben je Factieloos. Je leeft op straat en hebt helemaal niets.
Alle kinderen die zestien jaar zijn moeten een test afleggen om te kijken in welke groep je thuishoort.
Beatrice Prior leeft in Zelfverloochening en is zestien jaar. Ze gaat dus binnenkort kiezen in welke groep ze wil leven. Ze wilt niet weg bij haar familie, maar ze vindt het nog erger om te blijven. Als ze de test aflegt, komt ze tot een verschrikkelijke conclusie; ze hoort bij meerder facties. Dit noemen ze Afwijkend. Afwijkenden worden vermoord omdat mensen denken dat ze een groot gevaar vormen voor het bestuur. Als Beatrice de volgende dag moet kiezen tussen de groepen twijfelt ze. Ze heeft Onverschrokkenheid jaren bewonderd, maar ze kan niet kiezen tussen haar familie. Ze kiest voor Onverschrokkenheid. Als ze daar aankomt blijkt het dat ze ook nog kan afvallen en Factieloos kan worden.
Ze komt erachter dat de Erudieten een plan smeden om de Afwijkenden uit te roeien. Ze gaat de strijd aan. Maar zal ze dit overleven?

Het is geschreven door Veronica Roth.

Ik vind het een super mooi en spannend boek. Vanaf bladzijde één wordt een herkenbaar personage beschreven dat moet kiezen tussen haarzelf en haar familie. Het is goed te volgen en goed geschreven.

Het is aan te raden aan mensen die van actie en sience fiction houden. Het boek is 12+.
Er zijn nog twee vervolgen geschreven: Opstand en Samensmelting.

vrijdag 26 februari 2016

Juffrouw Pots

Juffrouw Pots
Kaya van der Laken heeft twee broers: Benny en Frank. Frank is de oudste van de drie, hij studeert om dokter te worden. Benny is de middelste. Hij zit in de brugklas van het gymnasium. Kaya is de jongste van de drie, zij is zo dom als een ezel. Gelukkig voor haar heeft ze een goede vriend, Simon Stommel. Simon zit bij Kaya in de klas op de Regenboogschool. Simon is nog dommer dan Kaya en dikker dan een olifant. Kaya en Simon hebben samen besloten om een eeuwige winterslaap te houden en niks meer te doen. Maar dan wordt juffrouw Francien plotseling verliefd op een man en samen met de man vertrekt ze. De klas van Kaya krijgt een nieuwe juf; juffrouw Pots. Zij pest alle kinderen en de kinderen krijgen veel strafwerk van haar. Simon en Kaya willen juffrouw Pots weghebben, dus gaan ze op onderzoek uit. Dan komt Kaya tot een vreselijke ontdekking.

Schrijver : Tosca Menten
Illustrator : Elly Hees van Goor

Ik vind dit boek erg grappig en spannend. Er zit veel humor in waardoor ik heel veel moest lachen. De actie's van Kaya en Simon waren ook hilarisch.

Ik raad dit boek aan voor kinderen onder de twaalf jaar die van spannende en leuke boeken houden.

vrijdag 19 februari 2016

The Giver, Bewaker van Herinneringen

The Giver, Bewaker van Herinneringen Jonas woont in een perfecte wereld, zonder honger, pijn en verdriet. De commissie bepaalt vrijwel alles voor iedereen, wat voor kleren je aan moet, je naam, en zelfs wie je ouders zijn. Ook wordt er voor je bepaald wat je later moet worden. Jonas wordt de nieuwe Bewaker van Herinneringen en komt erachter dat het niet altijd is geweest wat het is. Hij krijgt allerlei herinneringen van de vorige Bewaker van Herinneringen. Hij krijgt te weten wat liefde en gezelligheid is, maar ook wat honger en oorlog is. Houdt hij het tot het einde van zijn lessen vol? En wil hij dit eigenlijk wel, nu hij weet wat voor verschrikkelijks er kan gebeuren?

Geschreven door Lois Lowry


Ik vind het een mooi boek, vooral het einde is erg mooi. Het is een best realistisch boek, en het is ook verfilmt. Dit is het eerste deel van een 4-delige serie. Zeker de moeite waard om het te lezen! ☺


Ik raad dit boek aan voor iedereen die van ontroerende boeken houden. Tot ongeveer 13/14 jaar.