zondag 6 maart 2016

Helden van Olympus, deel 1 (de verloren held)

Jason wordt wakker in een schoolbus en hij kan zich tot zijn grote frustratie niets meer herinneren. Hij zit hand in hand met een meisje dat zijn vriendinnetje Piper blijkt te zijn. Jason schijnt op een school te zitten voor ‘slechte kinderen’ en heeft een beste vriend genaamd Leo. Hoe hij hier terecht is gekomen? Geen idee, maar er is iets goed mis aan dit plaatje.
Piper heeft een geheim. Haar vader wordt al drie dagen vermist. Sinds die tijd heeft ze levendige nachtmerries die haar lijken te waarschuwen voor een groot gevaar. Op de één of andere manier kan haar vriendje zich niets meer herinneren en dan wordt de schoolexcursie ook nog eens verstoord door een aanval van vreemde wezens.
Piper, Jason en Leo worden samen meegenomen naar Kamp Halfbloed. En wat daar aan de hand is...

Het is geschreven door Rick Riordan.


Ik vind het een heel spannend en mooi boek. Er zitten veel (droge) grappen in. De helden van Olympus is een serie, dit is deel één. De serie is een opvolger van de Percy Jackson boeken, die ook erg aan te raden zijn! Ik houd persoonlijk erg van de manier waarop de schrijver schrijft.


Ik raad dit boek aan voor alle mensen die van spannende boeken houden. Er zit veel Griekse en Romeinse mythologie in. Je hoeft daar niet veel van te weten om het boek te begrijpen, want het wordt allemaal uitgelegd. Het boek is 12+. Zeker een aanrader!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten